Rab


Sedan 1981

Rabs historia började 1981 på vinden i ett litet radhus i Sheffield där Rab Carrington gjorde den första sovsäcken som bär hans namn. Rabs erfarenhet från många år i bergen syns i hans funktionella design. Snart blev hans handsydda produkter populära bland vänner och det växande antalet lokala klättrare.

Saker och ting stannade inte där. Ryktet spreds snart, och Sheffield-vinden blev ett fabriksgolv och Rab sydde sovsäckar och jackor åt kunder från vida omkring. Nu, decennier senare, kan den ärliga, slitstarka designen hittas över hela världen. Från Himalayas toppar till kalla, krispiga kvällar runt en lägereld någonstans i världen. 

Grunden för varumärket kan spåras tillbaka till 1973, när Rab Carrington blev strandsatt i Buenos Aires, Argentina på väg till en expedition i Patagonien. I behov av pengar vände sig Rab till sin vän Hector Vieytes, som lärde honom de färdigheter som skulle komma att omdefiniera framtiden för tekniska sovsäckar. 

Idag tillverkar Rab robusta, högpresterande bergskläder och utrustning som ger dig absolut skydd, komfort och frihet på berget. Dem använder banbrytande material såväl som beprövade. Som till exempel Europeiskt dun av högsta kvalitet. Inget "fancy" eller överkonstruerat – bara ärlig, slitstark utrustning som du hellre reparerar än ersätter. Av klättrare för klättrare.

Det är mer än trettio år sedan Rab grundades och företaget fortsätter att finna inspiration av bergen där vi klättrar, de vänskaper vi knyter på topparna och vårt bestående uppdrag: att väcka klättraren i alla och utrusta dem för bergen.