Arc`teryx

Arc`teryx startade sin verksamhet 1991, Vancover, Canada och är synonymt med den högsta kvaliten på outdoor equipment på marknaden. Namnet Arc`teryx (Archaeopteryx Lithographia) kommer från den första reptilen som utvecklade vingar för att flyga med vilket är lite av Arc`teryx motto att det inte skall finnas några begränsningar på produkterna.

Arc`teryx designar och tillverkar kläder och utrustning för dom tuffaste klimat och natur förhållanden som kan tänkas. De använder endast de bästa material som finns och går sin egen väg när det gäller design.

Arc`teryx delar upp sin kollektion i sex olika områden, Ascent, Whiteline, Endorphine, Travers, 24 och Essentials. Tack vare den uppdelningen av kollektionerna blir det mycket lättare för utövaren att finna vilken typ av produkt som passar bäst för sitt ändamål.

Ascent som namnet nämner är tänkt för dom tuffaste förhållande och där största slitaget är. Samtidigt är kläderna sydda på ett sätt som ger extremt bra rörlighet, och fortfarande väldigt lätta. Focus ligger på klipp-och isklättring samt alpint utövande.

Whiteline är focuserade på skidåkning, som toppturer, offpist och i pist. Kläddesignen och materialvalet har samma tänk som i Ascent, är lite större i volym inte lika tajta som Ascent.

Endorphine produkterna (kläder och utrustning) är tänkt för utövare som vill röra sig snabbt i olika typer av miljö, löpning i berg, skog och/eller din vanliga löp/cykelrunnda. Här är också samma tänk som dom övriga produktgrenarna. Stretchiga, bra rörlighet, slitstyrka och lätta plagg som fungerar lika bra när du startar eller du varit iväg på löprundan. Viktigt att känslan är lika bra när du är torr som blöt.

Traverse är tänkt för vandrare som inte rör sig i alpint eller högfjälls miljö. Fungerar för lättare vandring och resor, lätta plagg som tar liten plats i packningen och har bra andning/ventilations förmåga.

24 är tänkt för vardagsbruk och resor, fungerar även till lättare vandring. Plaggen har i botten samma tänk som övriga grupper. Bra material, god rörlighet är slitstyrka och lätta.

Essentials finns produkter som möter upp till dom flestas önskemål. Produkter för hård användning och även till vardags är dom mest populära. Bäst säljande produkter ligger i denna kategori. Utrustning som fungerar för dom flesta.

Arc`teryx delar även i plaggen i grupper som SV (svåra förhållanden), AR (allround), FL (snabbt och lätt), SL (super lätt).

Genomgående för alla Arc`teryx plagg är funktion, design och materialval.

Så vilket ditt val än är så kan du räkna med att Arc`teryx alltid kan erbjuda dig ett plagg eller utrustning som lever upp till deras motto: Unik design, högsta tillverkningskvalitén och det bästa material som går att uppbringa.